top of page
Cursus draaien op de schijf

Ben je niet bang om vies te worden en wil je het ook ervaren, hoe het is om vanuit een bolletje klei je eigen koffiekopje, vaas of schaal te draaien?

Tijdens een draaicursus komt dit allemaal aan bod.  In de lessen werken we vanuit de drie basisvormen, kom, cilinder en, als je iets gevorderd bent, het bord. Vanuit deze vormen komen diverse andere technieken aan de orde.

Daarnaast leer je oren trekken en aanzetten, deksels en tuiten draaien. Combineer deze laatste drie technieken met een cilinder en je hebt een theepot!

Je kan je gedraaide werkstuk voorzien van een mooi glazuur, maar wil je liever decoreren, dan leer je ook hiervan de diverse technieken die je kan toepassen.

Welke manier van afwerken je ook kiest, we gaan er samen voor zorgen dat je je werkstuk ook echt kan gebruiken, dus ook geschikt voor vaatwasser en magnetron.

Een cursus kost 275 euro voor tien lessen van 2,5 uur.  

Wat mag je hiervoor verwachten:

- les in een klein groepje, dus veel individuele aandacht

- gebruik elektrische draaischijf en diverse gereedschappen

- klei en glazuren

- koffie, thee

- het is mogelijk om tenminste 1 gemiste les in te halen.

Zelf meenemen: schort en handdoek.

Voor het bakken van het werk wordt een kleine vergoeding gevraagd.

De lessen vinden plaats in mijn atelier aan de Dokter Kroesenring 22 in Oud-Beijerland en zullen starten in de tweede week van januari 2019 op de volgende dagdelen:

- dinsdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur

- dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur

- woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur

Wil je graag leren draaien en komt het niet uit op bovengenoemde dagen, stuur gerust een berichtje. Misschien zijn er nog meer met dezelfde wensen en kan ik dit samenbrengen in een nieuw groepje.

DSC_6375.JPG
Workshops

Een workshop kan op diverse manieren.

- Je bent gevorderde draaier en wil bepaalde technieken extra aandacht geven.

- Je hebt nog nooit gedraaid en wil  met een klein groepje ook wel eens ervaren hoe het voelt om achter een draaischijf met klei aan de slag te gaan. 

Er zijn diverse mogelijkheden. Varierend van een halve dag tot twee dagen. Met of zonder lunch.

Prijzen en mogelijkheden in overleg.

DSC_6388.JPG
bottom of page